Image default
Hírek

Karácsonyi márványkuglóf

Csendes éj, jingel bells, santa claus, last christmas, mindenki tarsolyában akad néhány karácsonyi sláger, amit szívesen énekel például a konyhában egy finom kuglóf sütése közben. Adunk is hozzá egy jó receptet, eláruljuk a márványkuglóf titkát, amelynek a könnyedsége a KMÉ-védjegyes tejfölben rejlik.

 

Karácsonyi márványkuglóf

Hozzávalók:

200 g kristálycukor
4 db tojás
250g puha vaj
370 g liszt
1 csomag sütőpor
270 gr tejföl
20 gr kakaó
50 ml olaj

Ízlés szerint tehetünk a tetejére:
tortabevonót

vagy

csokiöntetet- ehhez a két kanál kakaót összekeverjük másfél kanál cukorral és körülbelül egy deciliter tejjel elkezdjük melegíteni. Ha feloldódott a kakaó és a cukor, 10 dkg vajat hozzáteszünk és lassú tűzön tovább melegítjük, amíg a vaj fel nem olvad benne.

Ha szeretne kiváló minőségű hozzávalókat találni, keresse a KMÉ-védjegyes élelmiszereket termékkeresőnkben!

Elkészítés:

A vajat egy tálba kockázzuk és robotgép segítségével a cukorral krémesre keverjük.

Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, várjuk meg, hogy a gép mindig jól bedolgozza.

Végül hozzáadjuk az olajat, a tejfölt. Ezután következnek a száraz hozzávalók. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk a masszához és alacsony, majd közepes fokozaton belekeverjük a tésztába.

A tészta egyik felét a kivajazott, kilisztezett kuglófformába kanalazzuk. A maradék tésztához hozzáadjuk a kakaót, majd belekanalazzuk azt is a formába.

180 fokosra előmelegített sütőben körülbelül 60 percig sütjük.

Miután a kuglóf megsült, rácsra helyezzük. Ha kihűlt, ízlés szerint csokoládébevonóval vagy csokiöntettel bevonjuk. Karácsonyi cukorkával tehetjük igazán ünnepivé.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek