Gyorsfagyasztott zöldség Legutóbbi cikkeink Magyar Élelmiszerkönyv Termékkörök Vásárlói hírek

Irány a KMÉ-védjegyes gyorsfagyasztott zöldbab!

Ha már elég a húsos fogásokból, néha jó dolog előkapni a fagyasztóból egy zacskó gyorsfagyasztott zöldséget, amiből gyorsan összedobhatunk egy finom salátát vagy főzeléket. Jó hír a kiváló minőséget preferáló konyhatündérek számára, hogy a KMÉ-védjegyes fagyasztott zöldborsó és kukorica mellé mindjárt érkezik a gyorsfagyasztott zöldbab is.

Legyen szó zöld- vagy sárgahüvelyű, vágott vagy egész zöldbabról, mostantól bármelyik csomagolására rákerülhet a KMÉ-védjegy. Ezt azonban nem adják ingyen! A KMÉ a jogszabályi alapelvárásokon túl még számos minőségi többletkövetelményt támaszt a védjegyre jogosult termékkel szemben.

Fontos, hogy az alapanyagként felhasznált zöldbab legyen azonos fajtájú, zsenge, szálka- és membránmentes, nedvdús állományú, ép és egyöntetű színű. A zöldbabhüvely átmérője legalább 5 mm, hossza legalább 60 mm, amely sem lapos, sem sötétmagvú nem lehet.

A késztermék gyorsfagyasztott állapotban kemény, átfagyott. Jól tisztított, megfelelően vágott és hegyezett, mérgező gyomnövényektől és szervetlen anyagoktól mentes. A sárgahüvelyű zöldbab esetén a zsengeségből eredő zöld színárnyalat megengedett.

Ja, igen! Vásárláskor ne felejtsük el ellenőrizni, hogy a fagyasztott zöldbab csomagolásán jól látható-e a termék jellegére és fogyasztás előtti hőkezelésének szükségességére utaló figyelmeztető felirat!

Böngéssz védjegyes termékkeresőnkben!

Csatlakozz Facebook és Instagram-közösségünkhöz, és válj tudatosabb vásárlóvá!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek