Ha már elég a húsos fogásokból, néha jó dolog előkapni a fagyasztóból egy zacskó gyorsfagyasztott zöldséget, amiből gyorsan összedobhatunk egy finom salátát vagy főzeléket. Jó hír a kiváló minőséget preferáló konyhatündérek számára, hogy a KMÉ-védjegyes fagyasztott zöldborsó és kukorica mellé mindjárt érkezik a gyorsfagyasztott zöldbab is.
Legyen szó zöld- vagy sárgahüvelyű, vágott vagy egész zöldbabról, mostantól bármelyik csomagolására rákerülhet a KMÉ-védjegy. Ezt azonban nem adják ingyen! A KMÉ a jogszabályi alapelvárásokon túl még számos minőségi többletkövetelményt támaszt a védjegyre jogosult termékkel szemben.
Fontos, hogy az alapanyagként felhasznált zöldbab legyen azonos fajtájú, zsenge, szálka- és membránmentes, nedvdús állományú, ép és egyöntetű színű. A zöldbabhüvely átmérője legalább 5 mm, hossza legalább 60 mm, amely sem lapos, sem sötétmagvú nem lehet.
A késztermék gyorsfagyasztott állapotban kemény, átfagyott. Jól tisztított, megfelelően vágott és hegyezett, mérgező gyomnövényektől és szervetlen anyagoktól mentes. A sárgahüvelyű zöldbab esetén a zsengeségből eredő zöld színárnyalat megengedett.
Ja, igen! Vásárláskor ne felejtsük el ellenőrizni, hogy a fagyasztott zöldbab csomagolásán jól látható-e a termék jellegére és fogyasztás előtti hőkezelésének szükségességére utaló figyelmeztető felirat!
Böngéssz védjegyes termékkeresőnkben!
Csatlakozz Facebook és Instagram-közösségünkhöz, és válj tudatosabb vásárlóvá!