Legutóbbi cikkeink Szakmai hírek Termékkörök Új termékkör Zöldség-gyümölcs

Friss szamócából is csak a legjobb minőségű viselheti a KMÉ-védjegyet

Jó hír a zamatos gyümölcsök termesztőinek és kedvelőinek egyaránt, hogy a szamóca előtt is megnyílt a KMÉ-védjegyre való pályázás lehetősége. Az alábbiakban összefoglaltuk, milyen paraméterekkel kell rendelkeznie a védjegy viselésére jogosult szamócának.

Milyen szamócával lehet pályázni?

A KMÉ-védjegyre kizárólag az Európai Unió Közös Fajtajegyzékében/Nemzeti Fajtajegyzékben megtalálható azon szamócafajtákkal lehet pályázni, amelyek előállítási körülményei minden hatályos jogszabályi előírásnak megfelelnek. Fontos kitétel, hogy a pályázatra jelölt gyümölcs csakis friss fogyasztásra szánt, bizonyítottan magas minőségű termék lehet.

A KMÉ-védjegyes szamóca esetében a termesztők integrált termesztéstechnológiával, biológiai növényvédelem mellett nevelik a gyümölcsöt, amelynek az „extra” vagy I. osztályú minőségi kategóriába kell esnie.

A további pályázati feltételekről a kategóriára vonatkozó speciális tanúsítási követelményekben olvashatnak.

Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?

A védjegyhasználati jog elnyeréséhez elektronikus úton lehet pályázni.

Meddig lehet pályázni?

A megnyitott termékkategóriákban – így a szamóca esetében is – bármikor beadható a pályázat, nincs megszabott határidő. Azonban a gyorsabb elbírálás érdekében érdemes figyelemmel kísérni a bírálóbizottsági ülésnaptárt és legalább két héttel a soron következő ülés előtt benyújtani a pályázatot, így a helyszíni auditra és az esetleges hiánypótlásra is mihamarabb sor kerülhet.

További információ:

Naprakész híreinkről és a további pályázható termékkörökről a KMÉ portál vállalkozói felületén tájékozódhatnak: kme.hu/vallalkozasoknak

Ne feledjék, a KMÉ-védjegy a minőség garanciája! A jelenleg elérhető legmagasabb szakmai elismerés, hiteles minőségi tanúsítvány az élelmiszerek tekintetében.

A Védjegyiroda munkatársai bármilyen kérdés esetén

szívesen állnak a pályázók rendelkezésére

A VEDJEGY@ELBC.HU ÉS A +36 30/306 4238 elérhetőségeken.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek