Ismeritek a mesét, amikor a hercegkisasszony ágyába egy szem borsót tettek és emiatt nem tudott aludni? Bár kiváló minőségű fagyasztott zöldborsóval sem tudott volna jobban pihenni, de egy levest kitűnővé varázsolt volna. Ez hamarosan a saját konyhánkban is megvalósítható lesz, ugyanis ebben a termékkörben is megnyílt a pályázási lehetőség.
A gyorsfagyasztott zöldborsónak igen szigorú elvásároknak kell eleget tennie, ha el akarja nyerni a KMÉ-védjegyet. Az egyik ilyen a küllem. A KMÉ zöldborsó gyorsfagyasztott állapotban kemény, átfagyott, gurulós, jól tisztított, ép és egészséges. Mentes a sárga, foltos, sérült szemektől.
Lehet extra zsenge, zsenge vagy csak szimplán zöldborsó, az elvárás az, hogy fajtára jellemző formájú, színű és ízű legyen.
A KMÉ még a Magyar Élelmiszerkönyvnél is szigorúbb feltételeket szab. Például, míg utóbbi 1 akár 2 gyommagot is elnéz 250g zöldborsóban, addig a KMÉ kizárja a gyommag előfordulását. A kiváló minőség elnyeréséhez 250 gramm gyorsfagyasztott zöldborsóban legfeljebb 2 olyan szem lehet, amire rátapadt a levél. A Magyar Élelmiszerkönyv hatszor ennyit is megenged.
Az is előírás, hogy a csomagoláson mindenképpen szerepeljen, hogy hogyan és meddig kell hőkezelni a zöldborsót ahhoz, hogy a legjobb minőségben fogyaszthassuk.
Böngéssz védjegyes termékkeresőnkben!
Csatlakozz Facebook és Instagram-közösségünkhöz, és válj tudatosabb vásárlóvá!