KMÉ

Az első hét arany fokozatú termék

Első ízben ítélték oda a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer arany fokozatát hét, tejfölt előállító/forgalmazó vállalat termékének. Az eredményhirdetésre 2019. szeptember 27-én, a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) került sor. A védjegy használati jogát Nagy István agrárminiszter úr adta át.

A csaknem száz – hazai üzletekben fellelhető – tejföl közül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei labor-, és szakszerű érzékszervi vizsgálatok segítségével választották ki a hét legjobbat. Az élelmiszerbiztonság, a minőség, az ízvilág és az igényes csomagolás egyaránt kiemelkedő az arany fokozatú védjeggyel ellátott termékeknél.

Nagy István agrárminiszter a díjátadó ünnepségen kiemelte, hogy a KMÉ értékteremtő minőségrendszer valódi garanciát jelent, és hiteles információt nyújt a vásárlóknak a kiemelkedő minőségű, biztonságos magyar élelmiszerekről.

A tárcavezető elmondta, hogy a KMÉ arany fokozatú védjegy használatára azokkal a termékkel lehet pályázni, amelyek a Nébih által szervezett Termékmustrákon a legjobb termékek között szerepelnek. A Termékmustra egyfajta jó értelemben vett versenyhelyzetet is teremt, folyamatos fejlesztésre ösztönözi a gyártókat. Hozzátette, hogy a tejtermékgyártás az egyik leginnovatívabb élelmiszeripari szakágazat, a termékeket, vagy a csomagolást tekintve egyaránt folyamatos a fejlesztés, valamint a vásárlói igények követése is.

A Kiváló Magyar Élelmiszer arany fokozatának használati jogáról szóló oklevelet Dr. Nagy István agrárminiszter és Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár adta át.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább