Legutóbbi cikkeink Vásárlói hírek

A kiváló farsang ismérvei

A farsang Vízkereszttől a húsvéti böjtig tart, tulajdonképpen egy nagy télbúcsúztató ünnepségsorozat. Ünneplés pedig sehol a világon nincs finom ételek nélkül. Azonban a mulatságokon is fontos, hogy minőségi ételeket együnk. Farsangolj Te is kiválóan a KMÉ-vel!

farsang

A farsang csúcspontja az utolsó három nap, vagyis a farsang farka. Ilyenkor rendezik a karneválokat Velencében és Rióban, itthon a mohácsi busójárás a legnagyobb farsangzáró esemény. Zajos mulatságokkal kell elűzni a halált, az ártó erőket, a hideget.

Ebben az időszakban az emberek laktató húsételeket fogyasztanak töméntelen mennyiségben, ugyanis ezután következik a 40 napos nagyböjt. Ám a mennyiség mellett nem szabad megfeledkezni a minőségről sem.

A farsangi időszakban is jellegzetes ételnek számít a töltött káposzta, amit megkoronázhatunk kiváló minőségű tejföllel.

Csirkebecsinált leves vagy babgulyás is népszerű ilyenkor, amit gazdagíthatunk kiváló minőségű levestésztákkal. A húsételek készítésekor jó észben tartani, hogy már lehet pályázni kiváló minőségű csirke-, pulyka-, sertés-, marha-, kacsa-, libahúsra is.

A sós ropogtatnivalók között megtaláljuk a töltött tésztákat, minikifliket, amikbe kiváló minőségű szalámi, sajt és virsli is kerülhet. Egy kiváló pogácsához pedig már szinte minden adott.

És természetesen nincs farsang fánk nélkül! Töltött, szalagos, amerikai, csöröge, rózsa, berliner… nehéz választani. Ami jó hír, hogy már a malomipari termékek – azaz a búza-, durumbúza- és rozsőrlemények – előtt is megnyílt az út a KMÉ-védjegy elnyerésére. Nincs fánk (és semmilyen sütemény) tojás nélkül. Hamarosan ez az alapanyag is lehet kiváló, hiszen már pályázható a védjegy az étkezési tyúktojás termékkörben is. Az viszont már most is lehetséges, hogy a fánkjainkat kiváló minőségű túróval töltsük meg!

Böngéssz védjegyes termékkeresőnkben!

Csatlakozz Facebook és Instagram-közösségünkhöz, és válj tudatosabb vásárlóvá!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek