Legutóbbi cikkeink Magyar Élelmiszerkönyv Szakmai hírek Termékkörök Védjegyes termékek Zöldség-gyümölcs

A kiváló alma mellé vissza nem térítendő támogatás is járhat

Egy friss, zamatos, ropogós almánál kevés jobb dolog van. Különösen, ha az bizonyítottan kiváló minőségű. Már adott a lehetőség az almatermelők számára, hogy az általuk termelt alma a KMÉ-védjegyet viselje, amennyiben megfelelnek bizonyos követelményeknek. A legjobb alma mellé pedig vissza nem térítendő támogatás is igényelhető.

A szomszéd almája pirosabb? Az nem számít. De az igen, hogy a KMÉ-védjegyre pályázó almákat méhkímélő módszerrel termeljék meg a gazdák. Vagy, hogy biológiai növényvédelem mellett neveljék a gyümölcsöket. Sőt, számos más feltételnek is teljesülnie kell ahhoz, hogy egy alma elnyerje a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet. Ezekről a feltételekről a kategóriára vonatkozó speciális tanúsítási követelményekben olvashatnak az érintettek.

Többszörösen jól jár az, akinek a legjobb az almája

A kiválóságnak hamar híre megy. A KMÉ-védjeggyel ellátott termékek listája folyamatosan bővül, és a boltok polcairól gyorsan eljut a vásárlókhoz. Ráadásul a védjegy révén a Nébih minden esetben garantálja azt a minőséget, amit a vásárlók egyre inkább igényelnek. A KMÉ-védjegy ugyanis a jelenleg elérhető legmagasabb szakmai elismerés az élelmiszerek esetében.

Ráadásul a mezőgazdasági termelők augusztus 31-ig pályázhatnak vissza nem térítendő támogatásra, amennyiben valamilyen európai uniós vagy nemzeti minőségrendszer előírásainak megfelelően állítják elő termékeiket. Magyarországon a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy az egyetlen elismert és EU által notifikált nemzeti minőségrendszer az élelmiszerek és mezőgazdasági termékek viszonylatában. A pályázat benyújtására tehát jogosult az a termelő, akinek már van KMÉ-védjegyes terméke. Továbbá az is igényelheti a támogatást, aki most kíván csatlakozni a KMÉ minőségrendszerhez, és ennek érdekében a Védjegyiroda már nyilvántartásba vette.

A vissza nem térítendő támogatás célja, hogy a magasabb minőségű termékek előállításából fakadó többletkiadást kompenzálja. A pályázat részletei a KMÉ honlapján olvashatók.

A Védjegyiroda munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak a pályázók rendelkezésére a vedjegy@elbc.hu és a +36 30/306 4238 elérhetőségeken.

Nincs még KMÉ-védjegyes terméke?

PÁLYÁZZON, majd IGÉNYELJE A VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁST!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek