Egy finom fagylalt, egy szelet sütemény, somlói galuska vagy gesztenyepüré valódi megkoronázása lehet az ízletes, finom és könnyed tejszínhab. Mitől lesz a KMÉ-védjegyes tejszínnel bármelyik édesség még finomabb? Vagy a jéghideg gyümölcsleves még krémesebb?
Bár könnyen érezhetjük úgy, mintha egy lágy felhőbe harapnánk, miközben a KMÉ védjegyes tejszínből készült tejszínhab érinti a szánkat, azt azért fontos leszögezni, hogy a jogszabályi előírások fokozott betartása és az ezeken túlmutató plusz követelmények teljesítése nélkülözhetetlen a KMÉ-védjegy elnyeréséhez.
A habtejszín esetében elengedhetetlen kritérium, hogy legalább 30% zsírtartalma legyen, és bizonyos, a minőséget befolyásoló, laboratóriumban is mérhető paramétereiben többet teljesítsen, mint amit a Magyar Élelmiszerkönyv előír.
Készítse el ezt a hűsítő gyümölcskrémlevest! A receptért kattintson!
A szabadon válaszható pontok között természetesen, mint minden tejtejtermék esetében, a termék előállításán belül külön pontok fogalmazódtak meg az állattartásra, a tejfeldolgozási módszerekre, az önellenőrzésre illetve a csomagolásra vonatkozóan. A KMÉ-védjegynek a fenntarthatósági szempontok betartása és előnyben részesítése is küldetése, nincs ez másként a habtejszín esetében sem, a pályázónak ilyen vállalásokat is tennie kell, ha használni szeretné a KMÉ-védjegyet.
Ha kíváncsi, mely habtejszín viseli már büszkén a KMÉ-védjegyet, termékkeresőnkben megtalálja!