Legutóbbi cikkeink Tejtermékek Termékkörök

Mindennapi táplálkozásunk része: a tehéntej

A tej sok olyan tápanyagot tartalmaz, amely az emberi szervezet működéséhez, fejlődéséhez elengedhetetlen. Ezért is nagyon fontos, hogy mindig a legjobb tehéntejet válasszuk vásárlás során. A KMÉ-minőség az előállítási folyamat és a megfelelő állattartás mellett, a fenntarthatóság szempontjából is garantált.

Milyen követelményeknek kell megfelelni a KMÉ-védjegyes fogyasztói tehéntejnek?

Alapvető fontosságú a hatályos jogszabályi előírásoknak, valamint a Magyar Élelmiszerkönyvben meghatározott irányelveknek való megfelelés. A fogyasztói tehéntejnek a zsírtartalom és a hőkezelés módjától függően egyenletesen csontfehér, vagy sárgásfehér színűnek, tiszta, idegen szagtól és íztől mentesnek kell lennie. Az összes megpályázható termékkategória, ezáltal a fogyasztói tehéntej esetében is a Termékleírás (az ún. Speciális tanúsítási követelmények) tartalmazza a részletes szabályokat.

A KMÉ fogyasztói tehéntej minimum 1,5 % zsírtartalmú pasztőrözött, ESL vagy UHT tej. A magasabb minőséget a jogszabályi előírásoknál szigorúbb fehérjetartalom, sűrűség és fagyáspont biztosítja a védjegyes termékek esetében. A Termékleírás a kötelező kritériumokon kívül választható elemeket is tartalmaz, amelyek közül a pályázó maga döntheti el, hogy melyeket szeretné vállalni. A választható elemek az előállítás folyamata, illetve a fenntarthatóság alapján csoportosíthatók. Ezek között vannak például az önellenőrzést, a tejfeldolgozást, az állattartást, a csomagolást, valamint a környezetbarát, megújuló energiaforrások használatát megcélzó szempontok is.

Válassza a kiemelkedő minőséget

A KMÉ-védjegyet viselő fogyasztói tehéntej minőségét biztosítja a védjegy tanúsítási rendszere és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakmai támogatása, a szakemberei által elvégzett vizsgálatok. Ha egy tej KMÉ-védjegyet visel, a vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy a legjobbak közé tartozik.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek