Az igazi finomságok húsvétkor sem hiányozhatnak az ünnepi asztalról, hiszen garantáltan megédesítik az otthoni pillanatokat.
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
150 g reszelt sárgarépa
150 g Magyar Vaj
150 g kristálycukor
200 g finomliszt
2 tojás
1 kezeletlen citrom héja
1 csomag sütőpor
fahéj ízlés szerint
A krémhez:
1 citrom leve
porcukor ízlés szerint
Elkészítése
A vajat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat is. A ledarált vagy reszelt répát, a lisztet, a sütőport és a fahéjat is hozzákeverjük. A citrom héját is belereszeljük. A muffinformákba papírt rakunk és két kanál segítségével beletöltjük a tésztát. Végül 180 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. A mascarponet kikeverjük a citrom levével és ízlést szerint porcukorral, majd a kihűlt muffinok tetejére kenjük.