Vöröshagyma, pirospaprika, paprika, paradicsom, só, víz, és természetesen hal. Csupán ennyi kell egy halászléhez. Még a profik sem extrázzák túl, ám mi most kiválósággal fűszereztük meg a Bajai Halfőző Fesztivált. A KMÉ és a Nébih Állami Halőri Szolgálata is részt vett a hétvégi rendezvényen.
A rekkenő hőség sem tántorította el a halak szerelmeseit július 11-13-án, aki tehette részt vett a Bajai Halfőző Fesztiválon, amit idén már 27. alkalommal rendeztek meg. Baja központja, a Szentháromság tér és a Petőfi sziget is számos programmal és koncertsorozattal várta az érdeklődőket. A legfőbb attrakció persze ilyenkor a halászléfőző verseny, ami most sem maradhatott el, sőt a bajaiak mellett Szegedről is érkeztek szakácsok.
Van, aki a bajaira, van aki a szegedire esküszik, passzírozással vagy nélküle, a kiválósághoz mindenkinek egyenes út vezet, méghozzá a KMÉ-n keresztül. A KMÉ ezúttal is hiteles szakmai tájékoztatással, kibővült információs palettával, érdekes aktivitásokkal és szórakoztató játékokkal készült a látogatóknak. Különösen, mert elérhető halászlé alapanyag már a kiváló minőségű halhús és gyufatészta, és pályázható a védjegyes vöröshagyma, paprika és paradicsom is.
És ahol hal van, onnan a Nébih Állami Halőri Szolgálata sem hiányozhat, akik igyekeztek a lehető legtöbb információt átadni.