Költségek, díjak

Tanúsító védjegyként a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyhez, annak használatához is kapcsolódnak különböző díjak, költségek.

Pályázati, nevezési költség

Nevezési költség jelenleg nincs, azaz a pályázó nevezési költség nélkül pályázhat a KMÉ-védjegyekre.

Helyszíni tanúsítási audit díja

A helyszíni audit díját a pályázó fizeti meg a Védjegyjogosult felé, a szemle lefolytatását megelőzően. A helyszíni tanúsító auditra akkor kerül sor, ha a beadott pályázat alapján a bírálóbizottság úgy ítéli meg, hogy a termék alkalmas lehet a védjegyhasználatra.

A helyszíni tanúsítási audit díja belföldön, kiszállásonként 80.000 Ft + áfa, amelyet a Védjegyiroda által megküldött számlaszámra kell befizetni.

Amennyiben a helyszíni tanúsítási auditot a pályázó saját hibájából szükséges újra lefolytatni, úgy a teljes díjat ismételten meg kell fizetnie. A pályázat beadásakor a pályázónak érdemes számolnia a termékminta (várhatóan 10-12 db/pályázott termék) és annak szállítási költségével is. A Védjegyiroda a termékmintákat előre egyeztetett időpontig várja.

Védjegyhasználati díj

A védjegyhasználat az első évben díjmentes! A második évtől termékenként éves védjegyhasználati díja van.

KMÉ: 120.000 Ft + áfa
KMÉ arany fokozat: 180.000 Ft + áfa

A védjegyhasználat díja szerződéskötéstől számítva, évente, egy összegben fizetendő. A védjegyhasználati díj magában foglalja a tervezett utóellenőrzések díját is, amennyiben azokon nem állapítanak meg esetleges hiányosságot vagy hiányosságokat.

Önellenőrzés

A védjegyhasználónak, azaz a gyártónak, forgalmazónak az általa végzett önellenőrzés költségével is érdemes számolnia.

Üzemváltás díja

A védjegyhasználót terhelhetik az üzemváltásból adódóan felmerülő díjak is.

Kérdés esetén forduljon bizalommal a Védjegyiroda munkatársaihoz a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén.

Pályázat benyújtása
szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek