Költségek, díjak

Tanúsító védjegyként a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyhez, annak használatához is kapcsolódnak különböző díjak, költségek.

Pályázati, nevezési költség

Nevezési költség jelenleg nincs, azaz a pályázó nevezési költség nélkül pályázhat a KMÉ-védjegyekre.

Helyszíni tanúsítási audit díja

Pályázóként a helyszíni audit díja az első felmerülő költség a védjegyigénylés során, amelyet csupán egyszer kell megfizetni. A helyszíni audit díját a pályázó fizeti meg a Védjegyjogosult felé, a szemle lefolytatását megelőzően. A helyszíni tanúsító auditra akkor kerül sor, ha a beadott pályázat alapján a bírálóbizottság úgy ítéli meg, hogy a termék alkalmas lehet a védjegyhasználatra.

2023. február 15-től a helyszíni tanúsítási audit díja belföldön az alábbiak szerint alakul:

Egy termék esetén:                                  130.000 Ft + Áfa

Minden további termék esetén:        50.000 Ft + Áfa/termék

Kiszállási díj helyszínenként:            25.000 Ft + Áfa

A díjat a Védjegyiroda által megküldött számlaszámra kell befizetni.

Amennyiben a helyszíni tanúsítási auditot a pályázó saját hibájából szükséges újra lefolytatni, úgy a teljes díjat ismételten meg kell fizetnie. A pályázat beadásakor a pályázónak érdemes számolnia a termékminta (várhatóan 10-12 db/pályázott termék) és annak szállítási költségével is. A Védjegyiroda a termékmintákat előre egyeztetett időpontig várja.

Védjegyhasználati díj

A védjegyhasználat az első évben díjmentes!

A második évtől termékenként éves védjegyhasználati díjat kell fizetni, melynek összegét (Ft + Áfa) az alábbi táblázat mutatja:

Jól látható tehát, hogy az a pályázó, akinek több védjegyes terméke van, jelentős védjegyhasználati díjkedvezményben részesül.

A védjegyhasználat díja szerződéskötéstől számítva, évente, egy összegben fizetendő. A védjegyhasználati díj magában foglalja a tervezett utóellenőrzések díját is, amennyiben azokon nem állapítanak meg esetleges hiányosságot vagy hiányosságokat.

Önellenőrzés

A védjegyhasználónak, azaz a gyártónak, forgalmazónak az általa végzett önellenőrzés költségével is érdemes számolnia.

Üzemváltás díja

A védjegyhasználót terhelhetik az üzemváltásból adódóan felmerülő díjak is.

A díjfizetés menetéről, valamint a védjegyhasználattal összefüggő költségekről részletesen a KMÉ portál vállalkozói felületén elérhető KMÉ Tanúsítási Szabályzatban tájékozódhatnak.

Kérdés esetén forduljon bizalommal a Védjegyiroda munkatársaihoz a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén.

Pályázat benyújtása
szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek