Skip to main content

KIVÁLÓBB, MINT A TÖBBI

A KMÉ-védjegy elnyeréséhez a pályázónak hitelt érdemlően kell igazolnia, hogy az általa előállított élelmiszer többet nyújt a kínálat egyéb termékeinél.

Kiválósági kritériumok

Ahhoz, hogy egy termék csomagolására kerüljön a védjegy, a terméknek meg kell felelnie a kiválósági kritériumoknak. Ettől lesz a védjegyes termék kiválóbb, mint a többi.

Ez a követelményrendszer három fő tényezőre helyezi a hangsúlyt: a termék tulajdonságaira, az előállítás folyamatára, valamint a fenntarthatósági szempontokra.

 

Tulajdonságok

Előállítás

Fenntarthatóság

A pályázat benyújtásán túl termékmintát is be kell küldenie a pályázónak, melynek vizsgálatát és értékelését a szakma csúcsából álló bírálóbizottság végzi.

Ha a pályázatot a bizottság elfogadja, akkor következhet a helyszíni ellenőrzés, ahol a szakemberek az élelmiszerbiztonsági- és higiéniai szabályoktól a teljes gyártási folyamatig mindent megvizsgálnak. Ha az üzemaudit során is mindent rendben találnak, akkor a bírálóbizottság javaslatot tesz a Védjegyjogosultnak a védjegy megajánlására.

Ezután következhet a védjegyhasználati szerződés megkötése. Végül, de nem utolsó sorban a termék csomagolására is rákerülhet a védjegy.

Vásárlói hírlevél

Vásárlói hírlevél

Vásárlói hírlevél

Receptek

Receptek

Receptek