Sütve vagy főzve? Roppanósan vagy ropogósan? Az igazi tradicionális csemege debrecenit változatos felhasználási módjai teszik a konyhák elengedhetetlen részévé.
A csemege debreceni már évtizedek óta a magyar emberek asztalán van. Népszerűsége azóta is töretlen, szinte az egész világon elterjedt a különleges fűszerezésének és sokoldalúságának köszönhetően.
A hajdúságból származó húskészítmény fogyasztható kiadós reggeliként, de feltétként, valamint különböző főtt ételek összetevőjeként is.
Sütve vagy főzve?
Adódhat is a kérdés, hogy mi az ideális: ha sütjük vagy ha főzzük? Az a jó hírünk, hogy mindkét elkészítési forma ínycsiklandó végeredményhez vezet. A debreceni egyik sajátossága ugyanis a megfelelő vastagságú bél, amely hozzájárul ahhoz, hogy sütve és főzve is megfelelően roppanós maradjon. Van is egy szóbeszéd, miszerint ha fogyasztás közben nem spricceljük le magunkat hogyha megszúrjuk a késsel, vagy villával, akkor nem igazi a debreceni. Érdemes tehát evés közben vigyázni és kipróbálni sütve és főzve is.
Ha kíváncsi, mely termékek viselik már büszkén a KMÉ-védjegyet, termékkeresőnkben megtalálja!