Tökéletes ropogtatnivaló a zöldségek héjából – finom, egészséges és hulladékmentes!
HOZZÁVALÓK
Héjak (sárgarépa, krumpli, cékla, zeller, édesburgonya – jól megmosva)
2 ek olívaolaj
1 tk só
1 tk fűszerek (fokhagymapor, pirospaprika, rozmaring, kakukkfű – ízlés szerint)
Elkészítése
Előkészítés: A zöldségek héját alaposan tisztítsd meg, és szárítsd meg konyharuhával.
Fűszerezés: Egy tálban keverd össze az olívaolajat a sóval és fűszerekkel, majd forgasd bele a héjakat.
Sütés: Helyezd a héjakat sütőpapírral bélelt tepsire egy rétegben. Süssük 180°C-on 10-15 percig, amíg ropogósak lesznek.
Tipp:
A chips önmagában is finom, de kínálhatod mártogatóssal, például joghurtos-fokhagymás szósszal.