Skip to main content

Zöldséghéj chips

Tökéletes ropogtatnivaló a zöldségek héjából – finom, egészséges és hulladékmentes!

HOZZÁVALÓK

Héjak (sárgarépa, krumpli, cékla, zeller, édesburgonya – jól megmosva)

2 ek olívaolaj

1 tk só

1 tk fűszerek (fokhagymapor, pirospaprika, rozmaring, kakukkfű – ízlés szerint)

Elkészítése

Előkészítés: A zöldségek héját alaposan tisztítsd meg, és szárítsd meg konyharuhával.

Fűszerezés: Egy tálban keverd össze az olívaolajat a sóval és fűszerekkel, majd forgasd bele a héjakat.

Sütés: Helyezd a héjakat sütőpapírral bélelt tepsire egy rétegben. Süssük 180°C-on 10-15 percig, amíg ropogósak lesznek.

Tipp:

A chips önmagában is finom, de kínálhatod mártogatóssal, például joghurtos-fokhagymás szósszal.


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár