HOZZÁVALÓK
- 350 g KMÉ-védjegyes tészta
- 1 közepes cukkini
- 200 g zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml zöldségalaplé
- 100 ml főzőtejszín
- 50 g reszelt parmezán vagy parmezán jellegű sajt
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítése
Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, és főzzük meg a tésztát.
Mossuk meg a cukkinit, és vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A fokhagymát aprítsuk fel.
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsuk illatosra körülbelül 1 perc alatt. Ezután adjuk hozzá a cukkinit, és pirítsuk 3-4 percig, amíg enyhén megpuhul.
Adjuk hozzá a zöldborsót a serpenyőbe, és keverjük össze a cukkinivel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Öntsük hozzá a zöldségalaplevet, és hagyjuk, hogy a zöldségek megpuhuljanak. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt, és forraljuk össze.
A megfőtt és leszűrt tésztát adjuk a zöldséges-tejszínes szószhoz, és alaposan keverjük össze, hogy mindenhol bevonja a szósz.
Tálaljuk a tésztát reszelt parmezán sajttal és friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórva.
Szerencsére több KMÉ-védjegyes alapanyag közül is kedvetekre válogathattok.
Jó étvágyat!