Skip to main content

Zöldborsófőzelék rántott csirkével

HOZZÁVALÓK

A főzelékhez:

A rántott csirkéhez:

  • 8 db csirkecomb
  • 150 g finomliszt
  • 4 db tojás
  • 200 g pankómorzsa

A sütéshez

  • 1 literes napraforgó étolaj

Elkészítése

Egy lábasban vajat olvasztunk, majd hozzáadunk 2-3 evőkanál lisztet és halványsárgára pirítjuk. Amint elkészült, felöntjük a jó minőségű, zsíros tejjel, és habverővel csomómentesre keverjük. Egy evőkanál cukorral és ízlés szerint sóval ízesítjük. Amint szép sima, hozzáadjuk a zöldborsót. A borsónak nagyon rövid főzési idő kell, ezért folyamatosan figyeljük, és maximum 5 percig főzzük, hogy ne keményedjen meg. Mikor a főzelék sűrűsödni kezd, apróra vágott petrezselymet adunk hozzá a végén, hogy megőrizze friss ízét. Közben előkészítjük a csirkét. A csirkehúst sózzuk, borsozzuk, majd klasszikusan panírozzuk: lisztbe, felvert tojásba és pankómorzsába forgatjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük, és papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassa. A selymes, friss zöldborsófőzeléket a ropogós rántott csirkével tálaljuk. Ünnepi ebédként vagy egy tartalmas hétvégi fogásként is tökéletes választás, csak az elkészítéséhez ne felejtse el a kiváló minőségű élelmiszereket beszerezni a következő bevásárláskor!


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár