HOZZÁVALÓK
A főzelékhez:
- 500 g zöldborsó
- 30 g Magyar Vaj
- 2-3 ek. finomliszt kb.
- 500 l Magyar Tej, UHT 2,8%
- 1 ek. cukor
- friss petrezselyem – ízlés szerint
A rántott csirkéhez:
- 8 db csirkecomb
- 150 g finomliszt
- 4 db tojás
- 200 g pankómorzsa
A sütéshez
- 1 literes napraforgó étolaj
Elkészítése
Egy lábasban vajat olvasztunk, majd hozzáadunk 2-3 evőkanál lisztet és halványsárgára pirítjuk. Amint elkészült, felöntjük a jó minőségű, zsíros tejjel, és habverővel csomómentesre keverjük. Egy evőkanál cukorral és ízlés szerint sóval ízesítjük. Amint szép sima, hozzáadjuk a zöldborsót. A borsónak nagyon rövid főzési idő kell, ezért folyamatosan figyeljük, és maximum 5 percig főzzük, hogy ne keményedjen meg. Mikor a főzelék sűrűsödni kezd, apróra vágott petrezselymet adunk hozzá a végén, hogy megőrizze friss ízét. Közben előkészítjük a csirkét. A csirkehúst sózzuk, borsozzuk, majd klasszikusan panírozzuk: lisztbe, felvert tojásba és pankómorzsába forgatjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük, és papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassa. A selymes, friss zöldborsófőzeléket a ropogós rántott csirkével tálaljuk. Ünnepi ebédként vagy egy tartalmas hétvégi fogásként is tökéletes választás, csak az elkészítéséhez ne felejtse el a kiváló minőségű élelmiszereket beszerezni a következő bevásárláskor!