Skip to main content

Vendégváró falatkák

A KMÉ-védjegyes szalámi és sajt, a ropogós kovászos búzakenyér, valamint a friss paradicsom, paprika és uborka együttese – minőségben gazdag ízvilágot teremt, amely méltó kísérője az ünnepi családi alkalmaknak, baráti vendéglátásnak és a rendezvényeknek.

HOZZÁVALÓK

(kb. 20–24 falatkához)

KMÉ-védjegyes Mórahalmi kovászos búzakenyér – 10–12 szelet

SPAR hazai szeretem szalámik – vékonyra szeletelve

Mizo 6 hetes trappista sajt (pl. trappista vagy félkemény sajt) – szeletelve

Friss paradicsom, paprika és uborka – Floratom Kft.

Magyar teavaj (kenéshez)

Só, frissen őrölt bors

Friss petrezselyem vagy snidling a díszítéshez

Elkészítése

  1. A Varga Pékség kovászos búzakenyerét kb. 1–1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, majd száraz serpenyőben vagy sütőben enyhén megpirítjuk.
  2. A még langyos kenyérszeleteket vékonyan megkenjük vajjal.
  3. A kenyérre egy szelet sajtot helyezünk. Erre kerül egy szelet szalámi. A tetejét friss zöldségekkel díszítjük: paradicsomszelettel, paprikakarikával és uborkával.
  4. Finoman megsózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott petrezselyemmel snidlinggel vagy lilahagymával megszórjuk.

Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár