Skip to main content

Tonhalas-gombás tészta

HOZZÁVALÓK

  • 500 g KMÉ-védjegyes tészta
  • 60 g KMÉ-védjegyes vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 125 g csiperkegomba
  • 250 ml főzőtejszín
  • 450 g tonhalkonzerv (sós lében vagy olívaolajban)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 db koktélparadicsom (opcionális)

Elkészítése

Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, és főzzük meg benne a tésztát.

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a vajat és az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pároljuk 3-5 percig, amíg a hagyma üveges lesz.

Tegyük a felszeletelt gombát a serpenyőbe, és pároljuk további 2 percig, amíg megpuhul.

Öntsük hozzá a főzőtejszínt, majd ízesítsük sóval és borssal. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőfokot, és hagyjuk, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.

Csöpögtessük le a tonhalkonzervet, majd adjuk a szószhoz. Szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel, és óvatosan keverjük össze.

Szűrjük le a megfőtt tésztát és adjuk a szószhoz. Alaposan keverjük össze, hogy a szósz egyenletesen bevonja a tésztát.

Tálaláskor díszíthetjük félbevágott koktélparadicsomokkal és friss petrezselyemmel.

Szerencsére több KMÉ-védjegyes alapanyag közül is kedvetekre válogathattok.

Jó étvágyat!


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár