HOZZÁVALÓK
- 500 g KMÉ-védjegyes tészta
- 60 g KMÉ-védjegyes vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 125 g csiperkegomba
- 250 ml főzőtejszín
- 450 g tonhalkonzerv (sós lében vagy olívaolajban)
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
- 2 db koktélparadicsom (opcionális)
Elkészítése
Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, és főzzük meg benne a tésztát.
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a vajat és az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pároljuk 3-5 percig, amíg a hagyma üveges lesz.
Tegyük a felszeletelt gombát a serpenyőbe, és pároljuk további 2 percig, amíg megpuhul.
Öntsük hozzá a főzőtejszínt, majd ízesítsük sóval és borssal. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőfokot, és hagyjuk, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.
Csöpögtessük le a tonhalkonzervet, majd adjuk a szószhoz. Szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel, és óvatosan keverjük össze.
Szűrjük le a megfőtt tésztát és adjuk a szószhoz. Alaposan keverjük össze, hogy a szósz egyenletesen bevonja a tésztát.
Tálaláskor díszíthetjük félbevágott koktélparadicsomokkal és friss petrezselyemmel.
Szerencsére több KMÉ-védjegyes alapanyag közül is kedvetekre válogathattok.
Jó étvágyat!