Skip to main content

Saláta szalámival és póréhagymával

Tavasszal a színek és a friss illatok is megérkeznek a mindennapjainkba. Nem is kell magyarázni, hogy miért jó, ha ilyen időben egy könnyű kis saláta kerül a tányérunkra. Az alapanyagok már pályázhatók, ráadásul gyors és laktató. Ha ránk hallgatsz, kipróbálod!

HOZZÁVALÓK

  • 200 g vegyes salátalevél (pl. fejes saláta, madársaláta) ​
  • 100 g KMÉ-védjegyes szalámi vékony szeletekre vágva​
  • 1 kisebb póréhagyma​
  • 1 paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj​
  • 1 evőkanál citromlé​
  • 1 teáskanál dijoni mustár​
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint​

Elkészítése

A salátaleveleket mossuk meg és szárítsuk meg. ​

A póréhagymát vékony karikákra, a paradicsomot csíkokra vágjuk. ​

Egy nagy tálban keverjük össze a salátaleveleket, póréhagymát, paradicsomot és szalámit. ​

Az öntethez keverjük össze az olívaolajat, citromlevet, mustárt, sót és borsot. ​

Locsoljuk meg a salátát az öntettel, és óvatosan forgassuk össze. ​

TIPP: ha a hozzávalókat egy csatos üvegbe rétegezzük, akár munkába, kirándulni is magunkkal vihetjük.

Jó étvágyat!


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár