Tavasszal a színek és a friss illatok is megérkeznek a mindennapjainkba. Nem is kell magyarázni, hogy miért jó, ha ilyen időben egy könnyű kis saláta kerül a tányérunkra. Az alapanyagok már pályázhatók, ráadásul gyors és laktató. Ha ránk hallgatsz, kipróbálod!
HOZZÁVALÓK
- 2 közepes méretű kígyóuborka
- 1 fej lilahagyma
- 2 dl KMÉ-védjegyes natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál friss kapor aprítva (opcionális)
- 1 evőkanál citromlé vagy fehérborecet
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítése
Az uborkákat vékonyan szeleteljük fel, enyhén sózzuk meg, és hagyjuk állni 10-15 percig, majd nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet.
A lilahagymát vékony félkarikákra vágjuk.
A joghurtot keverjük össze a zúzott fokhagymával, citromlével vagy ecettel, aprított kaporral (ha használunk), sóval és borssal.
Forgassuk össze az uborkát és a lilahagymát a joghurtos öntettel.
Tálalás előtt hűtsük legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
TIPP: ha a hozzávalókat egy csatos üvegbe rétegezzük, akár munkába, kirándulni is magunkkal vihetjük.
Jó étvágyat!