Ha valami könnyed, frissítő és mégis tápláló fogásra vágysz a nyári hőségben, ez a recept telitalálat lesz!
Ebéd mellé, grillételekhez, vagy akár egy könnyű vacsoraként is megállja a helyét – ráadásul a hozzávalók között KMÉ-védjegyes termékek is szerepelnek, így biztos lehetsz benne, hogy igazoltan kiválót eszel.
HOZZÁVALÓK
- 1 nagy kígyóuborka
- 150 g KMÉ-védjegyes sajt, reszelve
- 100 g főtt-füstölt sonka, apróra kockázva
- 300 g KMÉ-védjegyes natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma, zúzva
- frissen facsart citromlé (kb. fél citromból)
- só, bors ízlés szerint
- friss kapor vagy petrezselyem, aprítva
- opcionálisan: pirított napraforgómag vagy tökmag a tetejére
Elkészítése
- A kígyóuborkát mosd meg alaposan, hámozd meg, majd reszeld le.
- Sózd be enyhén, hagyd állni 10 percet, majd nyomkodd ki belőle a felesleges levet.
- Egy tálban keverd össze a joghurtot, a zúzott fokhagymát, kevés citromlevet, és ízlés szerint sót, borsot.
- Add hozzá az uborkát, az apróra vágott sonkát és a reszelt sajtot, majd keverd össze az egészet.
- Szórd meg friss kaporral vagy petrezselyemmel, tálalás előtt pedig díszítheted pirított magokkal vagy lilahagymával
Tökéletes választás nyári piknikhez, bográcsozás, grillezés mellé vagy egy kerti parti előételeként!