Skip to main content

Joghurtos kígyóuborka saláta sajttal és sonkával

Ha valami könnyed, frissítő és mégis tápláló fogásra vágysz a nyári hőségben, ez a recept telitalálat lesz!
Ebéd mellé, grillételekhez, vagy akár egy könnyű vacsoraként is megállja a helyét – ráadásul a hozzávalók között KMÉ-védjegyes termékek is szerepelnek, így biztos lehetsz benne, hogy igazoltan kiválót eszel.

HOZZÁVALÓK

  • 1 nagy kígyóuborka
  • 150 g KMÉ-védjegyes sajt, reszelve
  • 100 g főtt-füstölt sonka, apróra kockázva
  • 300 g KMÉ-védjegyes natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma, zúzva
  • frissen facsart citromlé (kb. fél citromból)
  • só, bors ízlés szerint
  • friss kapor vagy petrezselyem, aprítva
  • opcionálisan: pirított napraforgómag vagy tökmag a tetejére

Elkészítése

  1. A kígyóuborkát mosd meg alaposan, hámozd meg, majd reszeld le.
  2. Sózd be enyhén, hagyd állni 10 percet, majd nyomkodd ki belőle a felesleges levet.
  3. Egy tálban keverd össze a joghurtot, a zúzott fokhagymát, kevés citromlevet, és ízlés szerint sót, borsot.
  4. Add hozzá az uborkát, az apróra vágott sonkát és a reszelt sajtot, majd keverd össze az egészet.
  5. Szórd meg friss kaporral vagy petrezselyemmel, tálalás előtt pedig díszítheted pirított magokkal vagy lilahagymával

 

Tökéletes választás nyári piknikhez, bográcsozás, grillezés mellé vagy egy kerti parti előételeként!


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár