HOZZÁVALÓK
- 2 csésze KMÉ-védjegyes tej (lehet mandula vagy zabtej is) egy csésze = 2,5 dl
- 2 evőkanál cukor (ízlés szerint több is)
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 50 g étcsokoládé (vagy tejcsoki, ha édesebbre szeretnéd)
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/4 teáskanál chili por (opcionális, de érdekes ízt ad!)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- csipetnyi só
- Tejszínhab vagy reszelt csokoládé a tetejére (opcionális)
Elkészítése
Melegítsd fel a tejet egy közepes lábasban közepes hőmérsékleten.
Amikor a tej elkezd melegedni, add hozzá a cukrot, a kakaóport, a fahéjat, a szegfűszeget és a chili port (ha használod). Keverd jól össze, hogy a kakaópor ne csomósodjon.
Törd apróra a csokoládét és add hozzá a tejes keverékhez. Folyamatos keverés mellett olvaszd fel a csokoládét, amíg sima, krémes állagú nem lesz.
Ha sima és homogén a forró csoki, add hozzá a vaníliakivonatot és a csipetnyi sót, hogy kiemelje az ízeket.
Öntsd csészékbe a kész forró csokit, és tálald tejszínhabbal vagy reszelt csokoládéval a tetején.