Skip to main content

Fűszeres forró csoki 

HOZZÁVALÓK

  • 2 csésze KMÉ-védjegyes tej (lehet mandula vagy zabtej is) egy csésze = 2,5 dl
  • 2 evőkanál cukor (ízlés szerint több is)
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 50 g étcsokoládé (vagy tejcsoki, ha édesebbre szeretnéd)
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/4 teáskanál chili por (opcionális, de érdekes ízt ad!)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • csipetnyi só
  • Tejszínhab vagy reszelt csokoládé a tetejére (opcionális)

Elkészítése

Melegítsd fel a tejet egy közepes lábasban közepes hőmérsékleten.
Amikor a tej elkezd melegedni, add hozzá a cukrot, a kakaóport, a fahéjat, a szegfűszeget és a chili port (ha használod). Keverd jól össze, hogy a kakaópor ne csomósodjon.
Törd apróra a csokoládét és add hozzá a tejes keverékhez. Folyamatos keverés mellett olvaszd fel a csokoládét, amíg sima, krémes állagú nem lesz.
Ha sima és homogén a forró csoki, add hozzá a vaníliakivonatot és a csipetnyi sót, hogy kiemelje az ízeket.
Öntsd csészékbe a kész forró csokit, és tálald tejszínhabbal vagy reszelt csokoládéval a tetején.


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár