Skip to main content

Csirkemell saláta eperrel és rukkolával

Tavasszal a színek és a friss illatok is megérkeznek a mindennapjainkba. Nem is kell magyarázni, hogy miért jó, ha ilyen időben egy könnyű kis saláta kerül a tányérunkra. Az alapanyagok már pályázhatók, ráadásul gyors és laktató. Ha ránk hallgatsz, kipróbálod!

HOZZÁVALÓK

  • 2 marék vegyes zöldsaláta (pl. jégsaláta, madársaláta) ​
  • 1 marék rukkola​
  • 10-12 szem friss eper​
  • 2 kisebb KMÉ-védjegyes csirkemellfilé​
  • 2 evőkanál olívaolaj​
  • 1 evőkanál balzsamecet​
  • 1 teáskanál méz​
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint​

Elkészítése

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Szeleteljük fel vékony csíkokra. ​

Az epreket mossuk meg, csumázzuk ki, és vágjuk félbe vagy negyedekbe. ​

Egy nagy tálban keverjük össze a zöldsalátát és a rukkolát.​

Helyezzük a salátára a csirkemellcsíkokat és az epret. ​

Keverjük össze az olívaolajat, balzsamecetet és mézet, majd locsoljuk meg vele a salátát. ​

TIPP: ha a hozzávalókat egy csatos üvegbe rétegezzük, akár munkába, kirándulni is magunkkal vihetjük.

Jó étvágyat!


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár