Tavasszal a színek és a friss illatok is megérkeznek a mindennapjainkba. Nem is kell magyarázni, hogy miért jó, ha ilyen időben egy könnyű kis saláta kerül a tányérunkra. Az alapanyagok már pályázhatók, ráadásul gyors és laktató. Ha ránk hallgatsz, kipróbálod!
HOZZÁVALÓK
- 2 marék vegyes zöldsaláta (pl. jégsaláta, madársaláta)
- 1 marék rukkola
- 10-12 szem friss eper
- 2 kisebb KMÉ-védjegyes csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál méz
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítése
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Szeleteljük fel vékony csíkokra.
Az epreket mossuk meg, csumázzuk ki, és vágjuk félbe vagy negyedekbe.
Egy nagy tálban keverjük össze a zöldsalátát és a rukkolát.
Helyezzük a salátára a csirkemellcsíkokat és az epret.
Keverjük össze az olívaolajat, balzsamecetet és mézet, majd locsoljuk meg vele a salátát.
TIPP: ha a hozzávalókat egy csatos üvegbe rétegezzük, akár munkába, kirándulni is magunkkal vihetjük.
Jó étvágyat!