Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes, Vegán
HOZZÁVALÓK
- 500 g brokkoli, rózsáira szedve
- 1 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 közepes burgonya, meghámozva és felkockázva
- 750 ml zöldségalaplé vagy víz
- 200 ml növényi tejszín
- 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- frissen reszelt szerecsendió (opcionális)
- pirított kenyérkockák a tálaláshoz
Elkészítése
Egy nagy lábasban melegítsük fel a vajat vagy olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk további 1 percig.
Tegyük a lábasba a felkockázott burgonyát és a brokkolit. Keverjük össze, és pároljuk 2-3 percig.
Öntsük fel a zöldségalaplével vagy vízzel úgy, hogy a zöldségeket éppen ellepje. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot, és fedő alatt főzzük kb. 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Amikor a zöldségek megpuhultak, vegyük le a lábast a tűzről. Botmixerrel pürésítsük a levest simára.
Adjuk hozzá a növényi tejszínt a pürésített leveshez, és keverjük jól össze. Ha szükséges, ízesítsük még sóval, borssal vagy szerecsendióval.
Öntsük a levest tányérokba, és tálaljuk pirított kenyérkockákkal.