Szakmai hírek

Lezajlott az első Termékmustra a húskészítmények kategóriájában

A virslik kapták a főszerepet az első, húskészítmények kategóriájában rendezett Nébih Termékmustrán, amely novemberben zárult le. Ezzel pedig 10 termék kapta meg a lehetőséget, hogy igényelhesse a KMÉ-védjegyet.

Egyre több termék kerül a Nébih szakembereinek nagyítója alá, hogy kiválasszák, mely termékek méltók arra, hogy elnyerjék a KMÉ-védjegyet. A Termékmustra egy többlépcsős folyamat. Első lépésként a szakemberek termékspecifikus laboratóriumi – a jogszabályoknál szigorúbb minőségi paraméterek tekintetében – vizsgálatokat végeznek, majd többek között egy nagyszabású rendezvény keretein belül kóstoltatják végig a virsliket és nem utolsó sorban csomagolástesztre is sor kerül. A folyamat utolsó állomásán az idáig eljutott, legjobb virslik a lehetőség kapujában állnak, hogy tanúsító védjeggyel igazolják kifogástalan minőségüket. Ahhoz, hogy belépjenek a hivatalosan is kiváló minőségű termékek körébe, még egy nagyon fontos lépést teljesíteniük kell. A Védjegyiroda folyamatosan várja, hogy a nyertes termékek előállítói benyújtsák pályázatukat, hogy hivatalosan is a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet viselők közé tartozhassanak.

Kíváncsi milyen húskészítmény termék kategóriában nyitott a KMÉ-védjegyre a pályázás? Kattintson!

Virsliken a fókusz

Az igazi figyelem most is az adott termékeken van, ezúttal 31 virsli jutott túl a kiemelten szigorú laboratóriumi vizsgálatokon és került be a minőségmustra kóstolásába. Ebből a kínálatból 13 termék jutott el a csúcsbírálatig, ahonnan 10 termék, került ki győztesként.

Nyerők a hazai virslik

A szakemberek összetett szakmai szempontrendszerben összesítették a különböző, de egymással egységet alkotó vizsgálati eredményeket. Mindenképp figyelemre méltó, hogy a nyertes 10 virsliből, 9 termék hazai gyártású, egyet pedig külföldön állítottak elő.

Már csak a pályázókra várunk

Érdemes hangsúlyozni, hogy a 10 virsli most még csupán a lehetőség kapujában áll, hogy a KMÉ tanúsító védjeggyel igazolja kifogástalan minőségét. Ahhoz, hogy bekerüljenek a hivatalosan is kiváló minőségű termékek közé, pályázniuk kell a védjegyre, amit sikeres helyszíni auditot és a bírálóbizottság pozitív elbírálását követően kaphatnak meg.

A védjegyet már viselő termékekről minden információ megtalálható a KMÉ termékkeresőjének segítségével. A „lista” remélhetőleg hamarosan bővül a teljes tanúsítási folyamatot sikeresen teljesítő virslikkel is.

A pályázati eredményekkel is jelentkezünk. Kövessenek minket figyelemmel a KMÉ közösségi média felületein, ahol naprakész információkat kaphatnak első kézből!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek