A KMÉ-pogácsához kell sajt is, túró is, sőt tejföl és vaj is, amiből már mind-mind van kiváló minőségű! Mutatjuk a receptet.
Hozzávalók:
500g liszt
250g KMÉ-védjegyes túró
2dl KMÉ-védjegyes tejföl
250g KMÉ-védjegyes vaj
50g friss élesztő
1 ek só
1 tojás a kenéshez
10dkg KMÉ-védjegyes sajt a tetejére
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, az olvasztott vajat, sót és belemorzsoljuk az élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarva 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 2 centi vastagra nyújtjuk, a tetejét egy éles késsel berácsozzuk.
A kiszaggatott pogácsákat egy sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Lekenjük a felvert tojással, és annyi sajtot szórunk rá, amennyit nem szégyellünk.
200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Ember legyen a talpán, aki meg bírja várni, hogy kihűljön!
A túró egy igazi jó barát, nagyon sok ételt tehetünk vele ízletessé. Olvasd el cikkünket a témában.
A desszerthez kiváló minőségű hozzávalókat választhatsz a KMÉ-védjegyes termékekből, amelyeket megtalálsz honlapunkon a védjegykeresőben.
Kövesd Facebook és Instagram oldalunkat
az aktuális hírekért!