Legutóbbi cikkeink Vásárlói hírek

Egy tisztább jövőért- nem csak egy hétig!

15. alkalommal rendezik meg az Európai Hulladékcsökkentési Hetet, amikor egy teljes hétig minden figyelem a hulladékcsökkentésre és a fenntarthatóságra összpontosul.  Idén a csomagoláson van a hangsúly. A KMÉ-nél mindez egész évben fókuszban van.

A Hulladékcsökkentési hét célja, hogy önkéntesek saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra. November 18-26. között a csomagoláson van a hangsúly.

A teljes műanyagfelhasználás 40%-a és a teljes papírfelhasználás 50%-a az Európai Unióban csomagolási célokat szolgál. 2019-ben 78,5 millió tonna felesleges csomagolóanyagot termeltünk. Ez 173 kg/fő.

Hogyan kapcsolódik ide a KMÉ?

A KMÉ-védjegyre pályázó termék gyártójának vagy forgalmazójának – az élelmiszerbiztonságot és a magas minőséget garantáló előírásokon túl – meg kell felelnie fenntarthatósági szempontoknak is. És ez nem választható paraméter, hanem kötelező vállalás. Legyen az környezetkímélő szennyvízkezelési és hulladékgazdálkodási rendszer használata, a termék- és anyagveszteségek minimalizálása, környezetterhelést csökkentő feldolgozási technológiák alkalmazása: például hulladékhő-hasznosítása. De a fenntartható csomagolási megoldások is ide tartoznak. Fontos, hogy fogyasztóbarát, ugyanakkor minél kisebb ökológiai lábnyommal rendelkező (akár komposztálható vagy újrahasznosított) csomagolóanyagot használjanak a gyártók.

Ha vásárlóként csak a magas minőséget tartjuk szem előtt, védjegyes termékek vásárlásával biztosak lehetünk abban, hogy a KMÉ helyettünk is figyelt a fenntarthatóságra.

Böngéssz védjegyes termékkeresőnkben!

Csatlakozz Facebook és Instagram-közösségünkhöz, és válj tudatosabb vásárlóvá!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek