Hamarosan kezdetét veszi a nagyböjt, ami idén február 14-étől március 30-ig tart. Az egykori szigorú szabályok mára enyhültek és csak a húsra korlátozódnak. A KMÉ lehetővé teszi, hogy az állati fehérjét más, kiváló minőségű alapanyaggal, változatosan pótoljuk a böjt ideje alatt.
Ma a katolikus egyházban a böjt előírása az, hogy a 18 és 60 év közötti emberek böjt idején naponta csak háromszor étkezhetnek, lehetőleg nem jóllakva, és péntekenként kifejezetten tartózkodni kell a húsételektől. Hoztunk néhány ötletet, amivel minőségibbé válhat a böjtölés.
Egy főzelék vagy saláta mellé akár fagyasztott borsóból vagy tojásból készíthetünk húsmentes fasírtgolyót, ráadásul már mindkettőnél lehet pályázni a kiváló minőségű védjegyre. De nem hiányoljuk majd a húst, ha gombapaprikás kerül az asztalunkra jó sok KMÉ-s tejföllel. Ha mégsem bírjuk ki hús nélkül, válasszuk a kiváló minőségű halhúst. Bizony, már ilyen is van!
A rakott ételek mindig megmentik az ebédeinket, csak ezekből se felejtsük ki a kiváló minőségű tejfölt és sajtot.
A végtelen variációk alapanyaga pedig a tészta. És szerencsére számtalan fajtájú KMÉ-száraztészta közül válogathatunk már kezdve a metélttől a csigán át a pennéig.
A tiroli metélt például egy olyan desszert – ami egyébként egy gazdag leves után is megállja a helyét-, amihez minden alapanyagból beszerezhetünk kiváló minőségűt. Ugyanígy a túrós csusza. Hogy szalonnapörccel vagy cukorral, azt mindenki maga döntse el, de alapjaiban már ehetünk kiváló minőségűt.
KMÉ-mascarponés, KMÉ-sajtos-tejfölös vagy tejszínes tészta, paradicsommal, fűszerekkel kiegészítve tuti befutó lehet.
De a böjt egyfajta lelki megtisztulás is, amikor kicsit elcsendesedünk és nem engedjük be a rossz gondolatokat. Helyette engedjük be a magas minőséget!
Böngéssz védjegyes termékkeresőnkben!
Csatlakozz Facebook és Instagram-közösségünkhöz, és válj tudatosabb vásárlóvá!