Feldolgozott zöldség-gyümölcs termékek Legutóbbi cikkeink Vásárlói hírek

Almalékarrier – már nyitott az út a kiválóságig

Egy élelmiszer számára az a legnagyobb kitüntetés, ha kiválónak minősítik. Ezt hamarosan a közvetlen préselésű almalé is elmondhatja magáról, hiszen megnyílt a pályázati lehetőség erre a termékkörre is. De a legjobb almalének nem egyszerű az útja. Önmagában kell finomnak lennie, hiszen csak almalevet tartalmazhat. Emellett más magas elvárások is vannak.

Ha azt mondjuk, almalé, gondolhatjuk, hogy csak egy egyszerű gyümölcsnektárról beszélünk. És talán ilyen egyszerűnek is kellene lennie. A kiváló minősítést azonban nem adják olyan könnyen. A KMÉ-védjegyet csak olyan hőkezeléssel tartósított, közvetlen préselésű almalé nyerheti el, ami tényleg egyszerű, de nagyszerű. Azonban a védjegy elnyeréséhez igen szigorú követelményeknek kell megfelelni az alapanyagra, az összetevőkre, a gyártási körülményekre és technológiákra vonatkozóan is.

Fontos, hogy a nem sűrítményből készült almalé és annak előállítási körülményei megfeleljenek a hatályos jogszabályi előírásoknak, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak. De ezen felül számos, speciális követelménynek is.

A kiváló minőségű almalé különböző típusú almákból is készülhet, de csak az alma legjava kerülhet bele, nem használható sűrítmény, továbbá nem tartalmazhat semmiféle adalék- vagy segédanyagot. Sőt, az is elvárás, hogy a felhasznált alma méhkímélő technológia és biológiai növényvédelem mellett teremjen.

Böngéssz védjegyes termékkeresőnkben!

Friss hírekért kövesd Facebook és Instagram oldalunkat!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek