Mozgalmasan indul az ősz a KMÉ háza táján, hiszen új termékkör számára nyílt meg a pályázási lehetőség. Örömmel jelentjük, hogy a formában sült szeletelt szendvics- és toast kenyér vonatkozásában is elkészült a speciális tanúsítási követelményeket tartalmazó termékleírás, így már ezzel a termékkel is megpályázható a kiváló minőséget tanúsító védjegy.
A KMÉ-védjegyre kizárólag olyan formában sült szeletelt szendvics- és toast kenyér elnevezésű termékekkel lehet pályázni, amelynek előállítási körülményei megfelelnek a hatályos magyarországi és uniós jogszabályi előírásoknak, továbbá a késztermék a Magyar Élelmiszerkönyv előírásán túl megfelel számos további minőségi követelménynek.
Kizárólag olyan hazai lisztből készülhet, amely negyedévente kötelező DON-toxin vizsgálaton esik át.
Nem tartalmazhat tartósítószert, szójaterméket, továbbá a pálmaolaj sem kívánatos összetevő.
A termék kizárólag kovászos technológiával készülhet, fontos, hogy a kovász nem helyettesíthető kovászkészítménnyel.
A bélzet szárazanyagtartalmára vonatkozó sótartalom legfeljebb 2,1% lehet, zsírtartalom legalább 3%, savfok pedig legalább 4,0 legyen.
A KMÉ-védjegyre pályázó termék minőségmegőrzési ideje legalább 7 nap.
A formában sült szeletelt szendvics- és toast kenyér – további kiválósági kritériumait tartalmazó – termékleírása elérhető a KMÉ vállalkozói honlapján.
Pályázzon Ön is a KMÉ-védjegyre!
Iratkozzon fel vállalkozói hírlevelünkre ,
hogy élen járhasson a minőségi élelmiszerek piacán.
Maradjunk kapcsolatba!