Legutóbbi cikkeink Magyar Élelmiszerkönyv Szakmai hírek Termékkörök Új termékkör

A KMÉ várja a legkiválóbb szeletelt toast- és szendvicskenyerek pályázatait

Mozgalmasan indul az ősz a KMÉ háza táján, hiszen új termékkör számára nyílt meg a pályázási lehetőség. Örömmel jelentjük, hogy a formában sült szeletelt szendvics- és toast kenyér vonatkozásában is elkészült a speciális tanúsítási követelményeket tartalmazó termékleírás, így már ezzel a termékkel is megpályázható a kiváló minőséget tanúsító védjegy.

 

 

Szeletelt és-toast kenyér

A KMÉ-védjegyre kizárólag olyan formában sült szeletelt szendvics- és toast kenyér elnevezésű termékekkel lehet pályázni, amelynek előállítási körülményei megfelelnek a hatályos magyarországi és uniós jogszabályi előírásoknak, továbbá a késztermék a Magyar Élelmiszerkönyv előírásán túl megfelel számos további minőségi követelménynek.

Kizárólag olyan hazai lisztből készülhet, amely negyedévente kötelező DON-toxin vizsgálaton esik át.

Nem tartalmazhat tartósítószert, szójaterméket, továbbá a pálmaolaj sem kívánatos összetevő.

A termék kizárólag kovászos technológiával készülhet, fontos, hogy a kovász nem helyettesíthető kovászkészítménnyel.

A bélzet szárazanyagtartalmára vonatkozó sótartalom legfeljebb 2,1% lehet, zsírtartalom legalább 3%, savfok pedig legalább 4,0 legyen.

A KMÉ-védjegyre pályázó termék minőségmegőrzési ideje legalább 7 nap.

A formában sült szeletelt szendvics- és toast kenyér – további kiválósági kritériumait tartalmazó – termékleírása elérhető a KMÉ vállalkozói honlapján.

Pályázzon Ön is a KMÉ-védjegyre!

Iratkozzon fel vállalkozói hírlevelünkre ,

hogy élen járhasson a minőségi élelmiszerek piacán.

 

Maradjunk kapcsolatba!

LinkedIn 

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek