A KMÉ-védjegyes szalámi és sajt, a ropogós kovászos búzakenyér, valamint a friss paradicsom, paprika és uborka együttese – minőségben gazdag ízvilágot teremt, amely méltó kísérője az ünnepi családi alkalmaknak, baráti vendéglátásnak és a rendezvényeknek.
HOZZÁVALÓK
(kb. 20–24 falatkához)
KMÉ-védjegyes Mórahalmi kovászos búzakenyér – 10–12 szelet
SPAR hazai szeretem szalámik – vékonyra szeletelve
Mizo 6 hetes trappista sajt (pl. trappista vagy félkemény sajt) – szeletelve
Friss paradicsom, paprika és uborka – Floratom Kft.
Magyar teavaj (kenéshez)
Só, frissen őrölt bors
Friss petrezselyem vagy snidling a díszítéshez
Elkészítése
- A Varga Pékség kovászos búzakenyerét kb. 1–1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, majd száraz serpenyőben vagy sütőben enyhén megpirítjuk.
- A még langyos kenyérszeleteket vékonyan megkenjük vajjal.
- A kenyérre egy szelet sajtot helyezünk. Erre kerül egy szelet szalámi. A tetejét friss zöldségekkel díszítjük: paradicsomszelettel, paprikakarikával és uborkával.
- Finoman megsózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott petrezselyemmel snidlinggel vagy lilahagymával megszórjuk.