Skip to main content

Vargabéles

HOZZÁVALÓK

Rétegezéshez:

Túrós töltelékhez:

Tetejére: Porcukor (tálaláskor)

  • 100 g kristálycukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tk fahéj

Elkészítése

Először egy lábosban sós vizet forralunk, és kifőzünk benne 20 dkg cérnametéltet. Fontos, hogy ne főzzük túl, hiszen még sütni is fogjuk. Amint megfőtt, leszűrjük, és félretesszük. Közben elkészítjük a túrós tölteléket. Egy tálban összekeverjük a rögös túrót egy csipet sóval, a cukor felével, egy kezeletlen citrom reszelt héjával és vaníliával. Hozzáadjuk a tejfölt és az olvasztott vajat. Ehhez adjuk a kifőtt, lecsöpögtetett cérnametéltet, és alaposan összeforgatjuk. A három tojássárgáját a túrós keverékhez adjuk, míg a fehérjéket külön tálba rakjuk. A maradék cukrot a tojásfehérjéhez adjuk, és fényes, lágy habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a habot a túrós masszába, hogy könnyed és légies maradjon. Egy tepsit kivajazunk, és az aljára 3 db réteslapot helyezünk, egyenként megkenve olvasztott vajjal. Erre öntjük a túrós tölteléket, majd elegyengetjük. A tetejére újabb három réteslap kerül, amit szintén vajjal kenünk le. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és a vargabélest 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kicsit pihenni, majd szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk. A vargabéles egy klasszikus, vaníliás túrós finomság, ami tökéletes választás az ünnepi ebéd lezárásaként. Érdemes kiváló minőségű élelmiszereket beszereznünk hozzá, hogy valóban a legjobb alapanyagokból készíthessük el.


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár