Tavasszal a színek és a friss illatok is megérkeznek a mindennapjainkba. Nem is kell magyarázni, hogy miért jó, ha ilyen időben egy könnyű kis saláta kerül a tányérunkra. Az alapanyagok már pályázhatók, ráadásul gyors és laktató. Ha ránk hallgatsz, kipróbálod!
HOZZÁVALÓK
- 200 g vegyes salátalevél (pl. fejes saláta, madársaláta)
- 100 g KMÉ-védjegyes szalámi vékony szeletekre vágva
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál dijoni mustár
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítése
A salátaleveleket mossuk meg és szárítsuk meg.
A póréhagymát vékony karikákra, a paradicsomot csíkokra vágjuk.
Egy nagy tálban keverjük össze a salátaleveleket, póréhagymát, paradicsomot és szalámit.
Az öntethez keverjük össze az olívaolajat, citromlevet, mustárt, sót és borsot.
Locsoljuk meg a salátát az öntettel, és óvatosan forgassuk össze.
TIPP: ha a hozzávalókat egy csatos üvegbe rétegezzük, akár munkába, kirándulni is magunkkal vihetjük.
Jó étvágyat!