Skip to main content

Joghurtos uborkasaláta lilahagymával

Tavasszal a színek és a friss illatok is megérkeznek a mindennapjainkba. Nem is kell magyarázni, hogy miért jó, ha ilyen időben egy könnyű kis saláta kerül a tányérunkra. Az alapanyagok már pályázhatók, ráadásul gyors és laktató. Ha ránk hallgatsz, kipróbálod!

HOZZÁVALÓK

  • 2 közepes méretű kígyóuborka​
  • 1 fej lilahagyma​
  • 2 dl KMÉ-védjegyes natúr joghurt​
  • 1 gerezd fokhagyma​
  • 1 evőkanál friss kapor aprítva (opcionális)​
  • 1 evőkanál citromlé vagy fehérborecet​
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint​

Elkészítése

Az uborkákat vékonyan szeleteljük fel, enyhén sózzuk meg, és hagyjuk állni 10-15 percig, majd nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet. ​

A lilahagymát vékony félkarikákra vágjuk. ​

A joghurtot keverjük össze a zúzott fokhagymával, citromlével vagy ecettel, aprított kaporral (ha használunk), sóval és borssal. ​

Forgassuk össze az uborkát és a lilahagymát a joghurtos öntettel. ​

Tálalás előtt hűtsük legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek. ​

TIPP: ha a hozzávalókat egy csatos üvegbe rétegezzük, akár munkába, kirándulni is magunkkal vihetjük.

Jó étvágyat!


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár