HOZZÁVALÓK
Hozzávalók
400 g KMÉ-védjegyes tészta
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
500 g KMÉ-védjegyes csirkemellfilé
200 g friss spenótlevél vagy 150 g fagyasztott spenót
200 ml főzőtejszín
100 g KMÉ-védjegyes mascarpone
50 g reszelt parmezán vagy parmezán jellegű sajt
só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
frissen reszelt szerecsendió (opcionális)
Elkészítése
Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, és főzzük meg a tésztát. A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra, és vágjuk falatnyi darabokra.
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk illatosra körülbelül 1 perc alatt. Ezután adjuk hozzá a csirkemell darabokat, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd pirítsuk aranybarnára körülbelül 5-7 perc alatt.
Adjuk hozzá a spenótot a csirkéhez. Ha friss spenótot használunk, főzzük addig, amíg összeesik; ha fagyasztottat, várjuk meg, amíg teljesen felolvad és felmelegszik.
Öntsük hozzá a főzőtejszínt és adjuk hozzá a mascarponét. Keverjük össze, amíg a mascarpone teljesen felolvad, és a szósz sima lesz. Ízlés szerint reszeljünk bele szerecsendiót.
A kész tésztát tányérokra szedjük, és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.
Szerencsére több KMÉ-védjegyes alapanyag közül is kedvetekre válogathattok.
Jó étvágyat!