Skip to main content

Spenótos-csirkés tészta

HOZZÁVALÓK

Hozzávalók

400 g KMÉ-védjegyes tészta

2 evőkanál olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

500 g KMÉ-védjegyes csirkemellfilé

200 g friss spenótlevél vagy 150 g fagyasztott spenót

200 ml főzőtejszín

100 g KMÉ-védjegyes mascarpone

50 g reszelt parmezán vagy parmezán jellegű sajt

só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

frissen reszelt szerecsendió (opcionális)

Elkészítése

Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, és főzzük meg a tésztát. A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra, és vágjuk falatnyi darabokra.

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk illatosra körülbelül 1 perc alatt. Ezután adjuk hozzá a csirkemell darabokat, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd pirítsuk aranybarnára körülbelül 5-7 perc alatt.

Adjuk hozzá a spenótot a csirkéhez. Ha friss spenótot használunk, főzzük addig, amíg összeesik; ha fagyasztottat, várjuk meg, amíg teljesen felolvad és felmelegszik.

Öntsük hozzá a főzőtejszínt és adjuk hozzá a mascarponét. Keverjük össze, amíg a mascarpone teljesen felolvad, és a szósz sima lesz. Ízlés szerint reszeljünk bele szerecsendiót.

A kész tésztát tányérokra szedjük, és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.

Szerencsére több KMÉ-védjegyes alapanyag közül is kedvetekre válogathattok.

Jó étvágyat!


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár