Skip to main content

Zöldborsós-cukkinis tészta

HOZZÁVALÓK

  • 350 g KMÉ-védjegyes tészta
  • 1 közepes cukkini
  • 200 g zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml zöldségalaplé
  • 100 ml főzőtejszín
  • 50 g reszelt parmezán vagy parmezán jellegű sajt
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítése

Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, és főzzük meg a tésztát.

Mossuk meg a cukkinit, és vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A fokhagymát aprítsuk fel.

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsuk illatosra körülbelül 1 perc alatt. Ezután adjuk hozzá a cukkinit, és pirítsuk 3-4 percig, amíg enyhén megpuhul.

Adjuk hozzá a zöldborsót a serpenyőbe, és keverjük össze a cukkinivel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Öntsük hozzá a zöldségalaplevet, és hagyjuk, hogy a zöldségek megpuhuljanak. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt, és forraljuk össze.

A megfőtt és leszűrt tésztát adjuk a zöldséges-tejszínes szószhoz, és alaposan keverjük össze, hogy mindenhol bevonja a szósz.

Tálaljuk a tésztát reszelt parmezán sajttal és friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórva.

Szerencsére több KMÉ-védjegyes alapanyag közül is kedvetekre válogathattok.

Jó étvágyat!


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár