A karácsonyi ünnepek egyik legkedveltebb édessége, a szaloncukor, idén nyáron hivatalosan is Hungarikum lett. A november végén megrendezett „Év Szaloncukra 2024” versenyen összesen 157 szaloncukrot értékelt a zsűri, amelyek közül 16 kategóriában választották ki a legjobbakat.
Az „Év Szaloncukra 2024” címet a maklári Stühmer Körtezselés-muskotályos szaloncukor nyerte el. A második helyezett a gyulai Kézműves Cukrászda Bailey’s kávés szaloncukra lett és a dobogó harmadik fokára a Sulyán Cukrászda Mogyorókrémes chipses nugátos szaloncukra került.
Ezzel a versennyel a szaloncukor még nagyobb figyelmet kapott, és az Agrárminisztérium a Kiváló Minőségű Élelmiszerek (KMÉ) védjegyrendszerében is kiemelt helyre emelte ezt a különleges magyar finomságot. Dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszerláncért felelős helyettes államtitkára az „Év Szaloncukra 2024” díjátadón kiemelte, „a KMÉ-védjegy bevezetése azért fontos, mert segít a vásárlóknak kiemelkedő minőségű termékeket választani. A védjeggyel ellátott szaloncukrok garantáltan megfelelnek a legmagasabb elvárásoknak.”
A szaloncukor leírása idén frissült a Magyar Élelmiszerkönyvben, amely a KMÉ minősítés alapja is. A KMÉ-védjegyre pályázó szaloncukor előállításakor például bevonáshoz csak kakaóvajat tartalmazó csokoládétermékek, ízesítéshez és színezéshez kizárólag színező élelmiszerek, természetes ízesítő és aromaanyagokat, aromakészítmények, zselés szaloncukorhoz pedig csak gyümölcszselék használhatók fel.
Ha legközelebb boltban jársz, keresd a KMÉ-védjegyet az élelmiszerek csomagolásán, de addig is fedezd fel a kiváló minőségű termékeket a weboldalunkon, és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb hírekről és újdonságokról!
BÖNGÉSSZ a VÉDJEGYES TERMÉKKERESŐNKBEN!
CSATLAKOZZ FACEBOOK ÉS INSTAGRAM-KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ, ÉS VÁLJ TUDATOSABB VÁSÁRLÓVÁ!