Skip to main content

Mi az a Magyar Élelmiszerkönyv?

A Magyar Élelmiszerkönyv a magyar élelmiszeripar legfőbb szabálygyűjteménye. A KMÉ speciális tanúsítási követelményeinek egyik szakmai alapja.

A Magyar Élelmiszerkönyv
irányt mutat és tájékoztat

A Magyar Élelmiszerkönyv (latinul Codex Alimentarius Hungaricus) a hazai forgalmazású élelmiszerek és élelmiszer-összetevők minőségére, biztonságára és jelölésére vonatkozó követelményeket tartalmazza. Iránymutatást ad a gyártóknak és tájékoztatást a lakosságnak az elvárt, megbízható minőségű termékekről, azok összetételi jellemzőiről, tisztességes gyártási gyakorlatukról és az ellenőrzésük során alkalmazandó vizsgálati módszerekről.

A Magyar Élelmiszerkönyv kiemelt célja a jó minőségű élelmiszerek térhódításának elősegítése, a gyenge, rossz minőségű élelmiszerek piacának visszaszorítása.

Lehetőséget ad a magasabb, kiemelkedő minőségű termékek megkülönböztetésére, valamint a nemzeti sajátságok érvényesítésére, a hagyományos magyar termékek jó minőségének megőrzésére is.

Receptek

Receptek

Receptek

A minőség garanciája

A minőség garanciája

A minőség garanciája