KIVÁLÓBB, MINT A TÖBBI
Kiválósági kritériumok
Ahhoz, hogy egy termék csomagolására kerüljön a védjegy, a terméknek meg kell felelnie a kiválósági kritériumoknak. Ettől lesz a védjegyes termék kiválóbb, mint a többi.
Ez a követelményrendszer három fő tényezőre helyezi a hangsúlyt: a termék tulajdonságaira, az előállítás folyamatára, valamint a fenntarthatósági szempontokra.
Tulajdonságok
Előállítás
Fenntarthatóság
A pályázat benyújtásán túl termékmintát is be kell küldenie a pályázónak, melynek vizsgálatát és értékelését a szakma csúcsából álló bírálóbizottság végzi.
Ha a pályázatot a bizottság elfogadja, akkor következhet a helyszíni ellenőrzés, ahol a szakemberek az élelmiszerbiztonsági- és higiéniai szabályoktól a teljes gyártási folyamatig mindent megvizsgálnak. Ha az üzemaudit során is mindent rendben találnak, akkor a bírálóbizottság javaslatot tesz a Védjegyjogosultnak a védjegy megajánlására.
Ezután következhet a védjegyhasználati szerződés megkötése. Végül, de nem utolsó sorban a termék csomagolására is rákerülhet a védjegy.