Legutóbbi cikkeink Szakmai hírek

Hogyan emelje ki termékét a szaloncukorpiacon

A karácsonyi időszak egyik legismertebb és legkedveltebb édessége, a szaloncukor, idén új szintre lépett a minőség jegyében. Nem csupán Hungarikum státuszt kapott, hanem külön figyelmet kapott a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy égisze alatt is, mely a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt a minőség záloga.

szaloncukor

A KMÉ-védjegy célja, hogy kiemelkedő minőségű magyar élelmiszereket hitelesítsen, ezzel segítve a gyártókat piaci pozíciójuk megerősítésében és a fogyasztók bizalmának elnyerésében.

Miért érdemes a KMÉ-védjegyre pályázni?

A Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy hitelességet és garanciát nyújt a vásárlók számára, hiszen a védjeggyel ellátott termékek kiváló minőséggel rendelkeznek. Dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszerláncért felelős helyettes államtitkára a 2024-es Év Szaloncukra díjátadón kiemelte, a KMÉ-védjegy célja, hogy megerősítse a minőségi élelmiszerek piacát, és megkönnyítse a fogyasztók döntését az ünnepi forgatagban is.

A díjátadón bejelentésre került, hogy az iparági szereplők bevonásával frissítették a szaloncukorra vonatkozó előírásokat a Magyar Élelmiszerkönyvben, ami alapját képezi a szaloncukorra vonatkozó Speciális tanúsítási követelményeknek. Ez utóbbi nyújt egyértelmű keretet és útmutatást a gyártók számára a KMÉ-védjegy megszerzéséhez.

Hogyan lehet KMÉ-védjegyes egy szaloncukor?

A védjegy elnyeréséhez a készterméknek, és a felhasznált alapanyagoknak is szigorú minőségi követelményeknek kell megfelelnie:

Külcsín és csomagolás

  • A termék ne legyen nyomott, törött, erősen deformált, csomagolóanyaghoz ragadt, átnedvesedett burkolatú, küllemhibás.

Íz és állag

  • A csokoládé felülete fényes, állaga roppanós, a töltelék homogén, krémes, idegen íztől mentes.
  • Ropogós összetevők esetén biztosítani kell, hogy azok ne legyenek szívósak vagy átpuhultak.

 

Felhasználható alapanyagok:

  • Csokoládébevonatként kizárólag a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak megfelelő, kizárólag kakaóvajtartalmú csokoládétermékek használhatóak.
  • Színezéshez és ízesítéshez kizárólag színező élelmiszereket, természetes ízesítő összetevőket, valamint a vonatkozó rendelet szerinti természetes aromaanyagokat és aromakészítményeket lehet felhasználni .
  • A korpuszhoz pálmaolaj csak RSPO tanúsítvánnyal használható, hidrogénezett növényi zsírok alkalmazása tilos.

 

A KMÉ-védjegyre pályázó szaloncukor részletes termékleírását a Speciális tanúsítási követelmény tartalmazza.

Kik kerültek az élvonalba idén?

A november végi „Év Szaloncukra 2024” díjátadón 157 versenyző közül választották ki a legjobbakat. A fődíjat a maklári Stühmer Körtezselés-muskotályos szaloncukor nyerte el, míg második helyen a Kézműves Cukrászda Bailey’s kávés szaloncukra, harmadik helyen pedig a Sulyán Cukrászda Mogyorókrémes chipses nugátos szaloncukra végzett.

Lépjen előre most!

A KMÉ-védjegyre már megnyitottuk a pályázási lehetőséget, csatlakozzon termékével a KMÉ-védjegyet viselő élelmiszerek egyre népesebb családjához.

Decemberben indítjuk 5 hónapig tartó országos kampányunkat, amely még inkább felhívja a figyelmet a védjegy fontosságára.

Ne hagyja ki ezt az esélyt, hogy terméke a minőség szimbóluma legyen a piacon!

Lépjen be Ön is a KMÉ-védjeggyel kitüntetett szaloncukrok exkluzív körébe és tegye különlegessé termékét az ünnepi szezonban!

 

Iratkozzon fel vállalkozói hírlevelünkre ,

hogy élen járhasson a minőségi élelmiszerek piacán.

 

Maradjunk kapcsolatba!

LinkedIn 

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek