Skip to main content

Medvehagymás-túrós szezámos rudak

Ha tavasz, akkor medvehagyma. Mindenki ismer legalább egy medvehagymás receptet, mi hoztunk egyet, ami kiváló is. A tavaszi kirándulások alkalmával is remek útravaló lehet.

HOZZÁVALÓK

  • 60 dkg liszt
  • 3 teáskanál só (ízlés szerint)
  • 25 dkg KMÉ-vaj
  • 10 dkg tisztított és aprított medvehagyma szárával együtt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 25 dkg KMÉ-túró
  • 1 db tojás a tésztába + 1 a megkenéshez
  • 1 kis pohár KMÉ-tejföl

A tetejére:

  • szezámmag
  • reszelt KMÉ-sajt

Elkészítése

A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáforgatjuk az aprított medvehagymát. Külön tálban villával törjük át a túrót, majd adjuk hozzá a márványsajtot és a friss élesztőt is. A liszthez adjuk a tojással és tejföllel együtt, ezután jól kidolgozzuk a tésztánkat. Letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Lazán átdolgozzuk a tésztát, 1 cm vékonyra nyújtjuk, megkenjük felvert tojással, a tetejét megszórjuk szezámmaggal vagy reszelt sajttal. Ujjnyi csíkokra vágjuk, majd pár perc alatt szép aranysárgára sütjük.


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár