Pályázati
Információk

AdobeStock_292854612_palyazati_informaciok_palyazati_rendszer

Első lépések a pályázat benyújtásához

Szeretné, ha az Ön terméke is viselne Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet? Ehhez az első fontos lépés, hogy megnézze a pályázható termékek listáját. Pályázni csak olyan termékekkel lehet, amelyek esetében már megjelentek a Speciális tanúsítási követelmények, más néven termékleírások.

Tovább
AdobeStock_382954810_palyazati_informaciok_celok
Tovább

A KMÉ-védjegyre bármikor pályázhat! A pályázat díjmentes és benyújtása nincsen határidőhöz kötve.

A KMÉ-védjegyre folyamatosan nyílnak a pályázási lehetőségek, illetve felkerülnek a honlapra az előbb említett termékleírások a kiválósági kritériumokkal.  A védjegy elnyeréséhez a pályázónak igazolnia kell, hogy a terméke kiválóbb a kínálat egyéb termékeinél, hogy az általa előállított élelmiszer érdemes a magasabb minőséget jelképező védjegy viselésére.

A Speciális tanúsítási követelmények meghatároznak kötelező és választható elemeket is.

  • A kötelező előírások a hatályos hazai és uniós jogszabályokon és előírásokon túl, magasabb minőséget írnak elő az adott termékre.
  • A válaszható elemek megalkotásánál három fő kérdésre keressük a választ:
    • Az egyik, hogy mitől kiválóbb a termék az átlagos piaci kínálathoz képest?
    • A másik, hogy mely ponton jobb az előállítási folyamat, a gyártástechnológia, az önellenőrzés gyakorisága?
    • Végül pedig, hogy mit tesz a vállalkozás a környezetért?

A pályázó maga választhatja ki a Speciális tanúsítási követelményekben azokat a pontokat – az említett három kategóriában legalább egyet-egyet –, amelyeket az ott felsorolt lehetőségek közül teljesíteni tud.

Valamennyi termékleírás elérhető az oldalon a Szabályzatok, követelmények menüpont alatt , ahogyan a pályázható termékek listája is elérhető a Pályázható termékek menüpontban .

Tekintse meg a pályázható termékek listáját!

Ha az Ön termékére nyitott a pályázási lehetőség és a termékleírásokban szereplő pontok is teljesíthetőek, akkor már el is indíthatja pályázatát a weboldalon keresztül a Pályázati információk – KMÉ (kme.hu) oldal alján található Pályázat benyújtása linken keresztül.

Az elektronikus pályázat benyújtásához tekintse meg videónkat,
amelyben lépésről lépésre vesszük a pályázás menetét.

Amennyiben további kérdése merül fel, keresse a Védjegyiroda munkatársait a Kapcsolat menüpont alatt megjelölt elérhetőségeken.

Tovább

A pályázás menete

A pályázó a pályázati dokumentációt a pályázati felületen  keresztül tudja benyújtani, melynek nincs határideje. A pályázat a havonta ülésező bírálóbizottság elé kerül. Amennyiben mind a termék, mind a pályázat megfelelő, úgy a bizottság javasolja a helyszíni auditálást.

Tovább
AdobeStock_284867628_palyazati_informaciok_biralo_bizottsag

A Bírálóbizottság bemutatása

A KMÉ-védjegy odaítélését egy szakmai grémium, az úgynevezett bírálóbizottság végzi. Ők ellenőrzik, hogy a pályázó termékek, illetve azok gyártása megfelel-e az adott termékkörben támasztott követelményrendszernek. A testület összesen kilenc főből, hat állandó és három meghívott tagból áll. Utóbbi három bizottsági tag mindig annak megfelelően vesz részt a bírálaton, hogy éppen melyik ágazat termékeit vizsgálják.

Tovább
Pályázható termékkörök
Szabályzatok, követelmények
Formanyomtatványok
Költségek, díjak
Szerződésminták
Információs anyagok
Amennyiben felkeltettük érdeklődését,

pályázatát benyújthatja itt

Pályázat benyújtása

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek