KMÉ

Tanúsító védjegyként a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszerhez, annak használatához is kapcsolódnak különböző díjak, költségek.

Pályázati, nevezési költség

Nevezési költség jelenleg nincsen, azaz a pályázó nevezési költség nélkül pályázhat a KMÉ-védjegyekre.

Tanúsítási eljárási díj

A helyszíni tanúsítási eljárás díja a pályázót terheli. A helyszíni tanúsítási eljárás díját, a pályázó a tanúsítás lefolytatását megelőzően kell, hogy megfizesse a védjegyjogosult részére, a Védjegyiroda által megküldött számlaszámra.

A helyszíni tanúsítási audit díja belföldön, kiszállásonként 80.000 Ft + áfa.

Amennyiben a helyszíni tanúsítási auditot a pályázó saját hibájából szükséges újra lefolytatni, úgy a teljes díjat ismételten meg kell fizetnie. A pályázat beadásakor a pályázónak érdemes számolnia a termékminta és annak szállítási költségével is. A termékmintákat a Védjegyirodával előre egyeztetett időpontig kell megküldeni.

Védjegyhasználati díj

Védjegyhasználati díjat termékenként, évente kell fizetni.

  • Alapfokozat: 120.000 Ft + áfa
  • Arany fokozat: 180.000 Ft + áfa

A védjegyhasználat díja szerződéskötéstől számítva, évente, egy összegben fizetendő.
A védjegyhasználat a használat első évében díjmentes.
A védjegyhasználati díj magában foglalja a tervezett utóellenőrzések díját is, amennyiben azokon nem állapítanak meg nem megfelelést.

Önellenőrzés

A védjegyhasználó, azaz a gyártó, forgalmazó által végzett önellenőrzés költsége a használót terheli.

Egyéb költségek

A védjegyhasználót terhelik az üzemváltásból adódóan felmerülő díjak is. A védjegyhasználat megújításának díját a 3 év leteltével a védjegyhasználó fizeti, amennyiben továbbra is szeretné feltüntetni a védjegyet termékén.

Kérdés esetén forduljon bizalommal a Védjegyiroda munkatársaihoz a megadott elérhetőségeken.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább