KMÉ
Üdvözöljük a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer hivatalos weboldalán!

A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer olyan új, hiteles, szakmailag és tudományosan is megkérdőjelezhetetlen, értékteremtő hazai minőségrendszer, ami a kiváló minőségű élelmiszereket megkülönbözteti a kereskedelmi kínálat egyéb termékeitől.
A vásárlóknak hiteles információt nyújt, és valódi garanciát vállal a hazai, kiemelkedő minőségű, biztonságos termékekre, és amelyből az élelmiszeripar szereplői is előnyre tehetnek szert.
A márkatulajdonosok számára lehetőség, hogy a kiváló minőségű termékük kiemelkedjen a kínálatból. A vásárlók pedig biztosak lehetnek benne, hogy ha KMÉ-védjegyes terméket vásárolnak, akkor egy minőségi élelmiszer mellett teszik le voksukat.

Több más védjeggyel ellentétben nem cél, hogy minden termék viselje a KMÉ-védjegyeket. Kizárólag a magas minőségű termékek érdemelhetik ki az elismerést. A Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer célja a kiváló minőségű élelmiszerek kiemelése és népszerűsítése.

A KMÉ kétfokozatú védjegy, alap- és arany fokozattal rendelkezik.

  • Az alapfokozatra a márkatulajdonos (gyártó, forgalmazó) pályázhat. A pályázatról a bírálóbizottság javaslata alapján a védjegyjogosult dönt.
  • Az arany fokozat a Nébih Termékmustra eredménye alapján igényelhető, és a prémium kategóriát képviseli.

Ismerje meg a KMÉ-védjegyrendszer alap- és arany fokozatát. Előállítóként csatlakozzon a védjegyhasználók köréhez, vásárlóként pedig keresse a KMÉ-védjegyes termékeket az üzletek polcain!

A Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy jellemzői

Egyedülálló védjegyrendszer

A KMÉ olyan új, hazai védjegyrendszer, mely mögött egy egyedülállóan komplex vizsgálati rendszer áll, és amelynek alapja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalra épül.

A Nébih mondja

A legjobb minőségű termékeket jelző KMÉ arany fokozatú védjegyre nem a gyártók nevezhetik terméküket, hanem a Nébih választja ki a teljes piaci kínálatból.

A minőség fokmérője

Az arany fokozatú védjegyeket csak olyan termékek nyerhetik el, melyek kiváló minőségükön kívül, plusz minőségi követelményeknek is meg tudnak felelni.

Védjegyiroda

Élelmiszerlánc-biztonsági Centrum Nonprofit Kft. (ÉLBC Kft.)

Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly utca 24.
Levelezési cím: 1525 Budapest, Pf. 212.
E-mail: info@kme.hu; vedjegy@elbc.hu
Telefon: +36-30/306-4238
Web: kme.hu, elbc.hu

Telefonos ügyfélszolgálat

Hétfő, szerda, péntek 8 és 12 óra között
Kedd, csütörtök 12 és 16 óra között

Személyes ügyfélfogadás

Keddenként 8 és 16 óra között, kizárólag előre egyeztetett időpontban.

Termékmustra
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly utca 24.
Levelezési cím: 1525 Budapest, Pf. 30.
E-mail: termekmustra@nebih.gov.hu
Web: portal.nebih.gov.hu

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább