KMÉ
Terméke kiváló eredményt ért el a Nébih Termékmustráján? Igényelje a KMÉ-védjegy arany fokozatát!

A KMÉ-védjegyrendszer arany fokozatára azokkal a termékekkel lehet pályázni, amelyek a Nébih által koordinált Termékmustrán kiváló eredményt értek el. A Termékmustra egy olyan viszonyításon alapuló, komplex értékmérő rendszer, melynek lényege, hogy az éppen aktuális kínálatban megtalálja a legmagasabb minőségű termékeket.

Milyen termékkel igényelhető az arany fokozatú védjegy?

Az arany fokozat igénylési lehetősége mindig csak arra a termékkörre szól, amelyben a Nébih Termékmustrát szervez. Termékmustrára évente várhatóan kétszer kerül sor. 2020-ban az első Termékmustrát a túró termékekre hirdették meg.

Az arany fokozat így legközelebb azon termékek márkatulajdonosai számára lesz elérhető, melyek túrói a legjobbnak bizonyulnak a komplex vizsgálatsorozaton.

Még többet szeretne megtudni a Termékmustráról, és annak aktualitásairól?
Kattintson!
Mikor adható be az igénylés a túró termékkel az arany fokozatra?

A Termékmustra eredményéről a Nébih tájékoztatja a védjegyjogosultat, aki dönt arról, hogy az adott termékek gyártói, forgalmazói igényelhetik-e az arany fokozatú védjegyet termékükre.

A jelenlegi veszélyhelyzetben a rendezvények szervezésének tiltása miatt, a túró Termékmustra eredménye 2020. év második felében várható.

Fontos, hogy a védjegyjogosult tájékoztatását követően, 90 napon belül kell benyújtania az igénylést a termék előállítójának, forgalmazójának. A védjegyhasználati szerződést pedig, a tájékoztatást követően, 90 napon belül meg kell kötni.

Hogyan igényelhető az arany fokozatú védjegy?

A védjegyjogosult tájékoztatása után a gyártó beadhatja igényét az arany fokozatú védjegy megszerzésére. Ennek leggyorsabb menete, ha már van alap-fokozatú védjegye az adott termékére, mert akkor várhatóan 6 hét alatt már meg is köthető a szerződés az arany fokozat használatáról. Ha nincs még alapfokozatú védjegye, akkor nagyjából 3 hónapos átfutási idővel érdemes számolni.

Az igénylés két formája

A pályázat akkor adható be, ha a termék a Nébih által koordinált Termékmustrán kiválóan szerepelt, és a védjegyjogosult döntése értelmében igényelheti az arany fokozatú védjegyet arra az adott termékre.

  1. Ha a pályázónak már van alapfokozatú védjegye az adott termékre.

Ebben az esetben várhatóan 6 hét alatt jogosult lehet az arany fokozatra is.

Azt követően, ha beadta a pályázati dokumentációt, egyszerűsített eljárás során – helyszíni audit nélkül – döntés születhet a védjegyhasználatról.

A pályázat menete röviden:

  • Pályázati dokumentáció (pályázati lap, pályázati lap mellékletei, speciális tanúsítási követelmények formanyomtatvány benyújtása)
  • Döntés egyszerűsített eljárásról
  • Döntés a védjegyhasználati jogról
  • Szerződéskötés
  • Évente védjegyhasználati díjfizetés (az első év ingyenes)

A benyújtandó dokumentumok a Nyomtatványok / Igénylés – arany fokozat menüpontban tölthetőek le.

  1. Ha a pályázónak még nincs alapfokozatú védjegye az adott termékre.

Ebben az esetben kezdetét veszi az alapfokozatú védjegy tanúsítási folyamata, a pályázat. A pályázat menete grafikusan itt található.

Az alapfokozatú védjegy pályázati menetéről részletesen olvashatnak az alapfokozat – A pályázat menete menüpontban.

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább