KMÉ

Védjegyhasználat

A KMÉ védjegyrendszerhez valamennyi belföldi és EU tagországbeli élelmiszer-termelő, előállító, feldolgozó és forgalmazó csatlakozhat.

    • 178/2002/EK rendelet 2. cikk szerinti élelmiszert állít elő,
  • Éltv. szerinti FELIR azonosítóval rendelkezik a végzett tevékenységére vonatkozóan.

Pályázhat:
  • mezőgazdasági termelő,
  • kistermelő,
  • élelmiszer előállítást, feldolgozást végző kis-, közepes- és nagyvállalkozás,
  • élelmiszer kereskedelmi vállalkozás saját márkás termékkel.

 

A felterjesztett terméknek pályázatra benyújtott terméknek meg kell felelnie a pályázati követelményeknek. Többek között a gyártónak meg kell határoznia, mitől kiválóbb a terméke, mint a piacon található többi termék, vagy a Termékmustra mezőnyében a legjobbak között kell végeznie.

Ha tehát a termék megfelel a pályázati követelményeknek, akkor a Tanúsítási Szabályzatban előírt dokumentációkat kell benyújtani, köztük pályázati lapot, termékleírást. Amennyiben minden dokumentáció rendben van, úgy egy helyszíni audit következik, majd valamennyi információ és dokumentum birtokában végül a Bíráló Bizottság javaslatot tesz a Védjegyjogosultnak, aki dönt a védjegyhasználati jog megadásáról.

A KMÉ védjegyek a védjegyhasználati szerződés megkötésétől számított 3 évig használhatóak a védjegyszabályzatban foglalt feltételeknek megfelelően. A 3 év leteltével az KMÉ Alap Fokozatú védjegy megújítható.

További részletes információk a Védjegyszabályzatban, valamint a letölthető dokumentumokban olvashatóak.

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom Adatvédelmi szabályzat